måndag 21 november 2011

Är snickare idioter????

Köpte en gersåg idag, eftersom min gamla sett bättre dar och jag ännu inte är klar med huset (som varje villaägare vet så är en villa egentligen inte en bostad utan mer ett arbetsläger).

Valet föll på en Makita, inte för att jag egentligen behöver en så bra gersåg men dels har jag råd och dels känns det så mycket bättre att jobba med bra grejer. Och alla mina Makita-verktyg har överlevt en massa DeWalt, Bosh och annat jag inhandlat. Utom min första Makita skruvdragare som jag fick pensionera efter 20 år för att NiCd-batterier inte längre gick att uppbringa.

Min nya Makita hade en finess: en laserlinje som visar var vänstra kanten på snittet går så man slipper fälla ned klingan och mäta mot den. Riktigt bekvämt.

Vad har då instruktionsboken att säga om den finessen?'
Jo:
"Om det är svårt att se linjen p.g.a. solljus, flytta in maskinen i skuggan".
Va! Nähä! Skulle det verkligen fungera?

Detta utmärkta tips finns dessutom med upprepat ytterligare en gång i manualen. Makita räknar uppenbarligen inte med att en normalbegåvad snickare skall fatta detta på egen hand.

Det påminner om råd som "När ni städar efter barnkalas, stick hål på ballongerna så tar dom mindre plats i soporna" eller "när ni diskat kastrullerna, häll ur sköljvattnet innan ni torkar så blir torkhandduken mindre blöt" eller "När ni använder en gassvets, kliar er inte i örat med munstycket om svetslågan är tänd".
Dom borde inte behöva ges.

/Mystery Man Sågar Sågens Manual

PS. Ärligt talat vet jag ju inte. Kanske har Makita rätt. Kanske är snickare i allmänhet idioter. Jag känner inte så många och även om just dom jag känner inte verkar vara överdrivet svagsinta så kanske dom är genier jämfört med övriga i sitt skrå. Vem vet.

2 kommentarer:

Stellan sa...

Läs manualen till din hoj!

Om man fettar in bromskivorna försämras bromsverkan avsevärt!
Montering av sidovagn försämrar motorcykelns egenskaper.

Detta stod dessutom i min Bmw R1200S bok: Vid tomgångskörning under en längre tid kan motorn överhettas och börja brinna!

Mystery Man sa...

Vid närmare eftertanke är det inte en så dumt antagande att hela världen är full av idioter.

Det skulle onekligen förklara ett och annat.